Tuesday, 25 May 2010

Bästa upplevelserna och framtida handlingar

Nu har nästan alla kommit hem från USA, fyllda med intryck. Från Innovationsbron så är vi väldigt nyfikna på att få svar på följande två frågor:
 1. Vilka var de allra bästa upplevelserna under NBIA och Boston-besöket?
 2. Vilka nya idéer har du tagit till dig och tänker genomföra i din egen verksamhet?

Lägg en kommentar och berätta!!
Observera att alla nu kan kommentera även om man inte har ett konto hos Google etc!
/Lena

4 comments:

 1. Den bästa talaren under konferensen var utan tvekan key note speaker Jerry Ross från Disney Entrepreneur Center. Fire, Fuel och Focus har vi nog alla kvar i minnet ett tag till. I Boston var besöket på MIT med Jose Pacheco och Charles Cooney bäst, även om Charles menade att inkubatorer bara var hyresvärdar. Det slog en ju dock även i Orlando där alla som kom från en inkubator först berättade hur många square feet de hade, så där har nog snarare de mer att lära från oss än tvärtom.
  Vad jag tar med mig är hur de på olika sätt involverar sina studenter i allt från att ta fram marknadsplaner som på MIT till att använda dem vid due diligence och avtalsskrivning som på Missouri Innovation Center. här kan vi göra mer åtminstone på Science Park Halmstad.
  Stort tack till alla er som lagt ner mycket krut på att få till resan!
  /Peter Uppman, Science Park Halmstad

  ReplyDelete
 2. De allra bästa med resan var trots allt Boston University och MIT. Jag måste säga att det nästan var 75% av behållningen. Anledning till det var faktiskt att se vad det är som gör miljöerna så framgångsrika men också se att vi inte är så långt ifrån utan att vi faktiskt gör en hel del bättre. Jag tycker nog att vår affärsutvecklingsprocess känns mer professionell än deras samtidigt som man får fundera över om vi fokuserar på fel saker. Sen var NBIA mycket bättre i år än föregående år. Det kändes som om det fanns mer matnyttigt att ta med sig hem denna gång.Bla har vi tittat på den process och det upplägg som handlade om hur man arbetar med att finansiera upp en inkubator. Riktigt matnyttig information. Sen fick jag med mig ett par tre stycken bra internationella kontakter som vi säkert kommer ha nytta av. Ja det finns givetvis fler saker som kommer komma till nytta. Vi har gjort så att jag har introducerat Inkubera teamet i det material som finns och alla har ju sina respektive intressen.
  /Erik Eskils Inkubera

  ReplyDelete
 3. Jag håller med tidigare kommentarer i att Fire, fuel and focus var ledord som fastnade och föreläsningen var inspirerande. Håller även med att det var mycket fokus på storlek och finansiering och jag hade personligen önskat mer verktyg och konkreta berättelser hur inkubatorerna arbetar. Tar dock med mig hem några tips från hur vi kan sälja in inkubatorn samt marknadsföra den från några av föreläsningarna. Det som för mig var den stora behållningen var dels att träffa alla er svneskar och dela erfarenheter men även många internationella kontakter. Trevligt att träffa er alla! Ha en härlig sommar
  // Maria Olofsson, Uminova Innovation AB

  ReplyDelete
 4. Jag tycker att konferensen hade bättre kvalitet i år än förra året. Jag tyckte att kontakten med en Kanadensisk inkubator som hade ungefär samma upplägg som vi skulle vara en relevant inkubator att utbyta erfarenheter med. En annan reflektion är att när andra pratar internationalisering så pratar man om Soft Landing Programs. För mig är det att få internationella kontakter för bolag som vi jobbar med för att hitta partners, kunder, leverantörer, folk att anställa, folk till styrelser och investerare. Där hjälper inte Soft Landing Programs till. Annan intressant reflektion är att jag såg inte en amerkikanare så långt ögat kunde nå på de sessions som handlade just om "international". Lustigt!
  På studieresan till Boston så var det definitivt besöket hos MIT som var bäst! Att höra om hur de jobbar där man kan överföra tänk till hur vi kan jobba i vår miljö. De kopplar ihop ingenjörer med ekonomer. I sommar kommer vi göra exakt samma sak - koppla ihop forskaridéer med studenter från entreprenörsskolan för att utvärdera affärspotentialer.
  Annars är den absolut största behållningen från en sådan här resa att träffa andra och nätverka. Både från andra länder men framförallt från Sverige. Att utbyta erfarenheter och nätverk.
  /Petra, Chalmers Innovation, Göteborg

  ReplyDelete