Tuesday, 18 May 2010

Sveriges bidrag till NBIA

Det känns onekligen som att vi, i det Svenska inkubatorprogrammet, har det väl förspänt. De flesta av inkubatorledarna kan koncentrera en stor del av sin tid på att coacha och komma bolagen nära, en stor procent av alumnibolagen klarar sig efter examen, och vi har en mycket bra översikt av vårat eget systme och vilka aktörerna är.
Detta till skillnad från många Amerikanska inkubatorledare som spenderar upp till 80% av sin tid med att jaga finansiering för inkubatorn.
Det blev extra tydligt under Mikael Hults och Therese Sjölunds presentation under måndagseftermiddagen att vi skulle kunna bidra med mycket mer på NBIA. En ide skulle vara att vi samkör ett störra pass med flera andra internationella aktörer på nästa års konferens. Kanske en best practice session med Israel, Holland, Nya Zeeland.....?

Nu bär det av till frukost seminarie med chefen för NASA:s pr och public outreach. Med tanke på det vi fick lära oss på Kennedy Space Center ska det bli intressant att höra hur de jobbar med sitt kommunikations- och policyarbete.

/Anders Frisk, Innovationsbron

No comments:

Post a Comment