Thursday, 20 May 2010

Svenskar i Boston

Idag åkte vi till finansdistriktet i Boston för att hälsa på respresentanter från SACC-New England. Efter att ha visat ID i entrén tog vi hissen till 26:e våningen. Där fick vi veta vad SACC-NE och deras medlemmar kan hjälpa bolagen med. Speciellt intressant var några evenemang de arrangerar:

Boston Corporate Innovation Forum som samlar experter inom innovation.
Boston Cleantech Venture Day: möjlighet för bolagen att presentera för VC, corporate investors och potentiella samarbetspartners där nästa gång är i november 2010.
 
Medlemsföretagen hade också spännande kompetenser:
Baverstam Associates med Per Bäverstam i spetsen tillhandahåller olika tjänster som "product development assistence, technology assessment, manufacturing process analysis, new business development, strategic market analysis". De jobbar med Technology Intelligence Approach istället för Statistical Approach to Innovation.
ProtoBrand har jobbat med både startups och etablerade företag vad gäller att bygga varumärke. Anders Bengtson och hans kollegor hjälper företagen att förstå marknaden och lägga en märkesstrategi.
McNamee Lawrence arbetar med "international investment banking". Ray Skoglund och hans kollegor har  kontor även i San Francisco, Köpenhamn och Tokyo. De har kunder i Sverige idag som är företag som vill hitta internationella köpare. Ser trender i USA och Europa som visar att krisen har minskat transaktionerna, men man tror att det kommer att vända inom M&A. Enligt Ray så går VC-firmor i Kalifornien sällan utanför staten, men New England är mer orienterade internationellt.
Line Company Architects startades av Erik Rhodin och hans fru. Verksamheten är diversifierad där man bland bland annat hjälper byggrelaterade företag att etablera sig i USA. Har introducerat ett svenskt byggbolag ,Wood Tech Systems, som gör högkvalitativa hus.
Stor tack för intressanta presentationer och värdefulla kontakter!!!